NAGYVÁRADI TIBOR ERNŐ KÉPZŐMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ÉS GALÉRIA
NAGYVÁRADI TIBOR ERNŐ KÉPZŐMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ÉS GALÉRIA
Pontos idő
 
Naptár/Ajánló
2017. Szeptember
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Névadónk, Tibor Ernő festményei

 
Elérhetőség

 
Rólunk írták

 
Sajtóvisszhang

 
Blogok, Honlapok

 
Hasznos linkek

 
Vendégkönyv

 
Háttérzene
 
G-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Bemutatkozó
 
* HÍREK/CIKKEK
* HÍREK/CIKKEK : Az elvarázsolt agyag.

Az elvarázsolt agyag.

  2014.06.05. 19:36

Kerámiákból nyílt kiállítás június 3-án, kedden délután a nagyváradi Tibor Ernő Galériában a Pro Familiae Alapítvány fazekas köre tagjainak alkotásaiból. Június 11-ig lehet megtekinteni a tárlatot.

 

Videó >>>

 


Két éve alakult meg a Pro Familiae Alapítvány hagyományőrző fazekas köre. Az alapítvány vezetője, Jakabffy Emma rendszeresen szervez foglalkozásokat. Egy esztendeje különösen intenzív a tevékenység. Mostanra igazán lelkes kis csapat forrott össze az agyag megformálásának bűvöletében. Minden csütörtökön 9–17 óra között alkotnak, tanulnak a Körös (mai nevén Tudor Vladimirescu) utca 78. szám alatti műhelyben, s igyekeznek elsajátítani a fazekasmesterség régi jó fortélyait, csínját-bínját. A kör tagjait Tóth Tibor székelyhídi fazekasmester tanítja, aki a váradi tárlatnyitóra is eljött.
A vernisszázson Mierluţiu Emília, a Tibor Ernő Galéria alkotói közösségének egyik művésze, rajztanár, a kerámiakör lelkes tagja mondott köszöntőbeszédet. Van abban valami meseszerű, ahogyan az agyag átalakul, átlényegül – hangsúlyozta. Roppant érdekes, ahogyan egy kupac agyagból a forgó korongon valamilyen tárgyat lehet létrehozni. Csöppet sem könnyű ez a művelet. Hozzáfűzte: „Idomítjuk az anyagot Tóth Tibor fazekasmester irányításával.”
Jakabffy Emma elmondta: szeretné, ha továbbra is ilyen lelkesen folytatódna ez a tevékenység. Megjegyezte: nemrégiben ellátogattak egy nemzetközi kerámiatárlatra, és volt mit megcsodálni, hiszen gyönyörű alkotásokat hoztak létre a fazekasdinasztiák képviselői. Hozzátette: „Egyszer majd nekünk is lesz dinasztiánk.” Amint elhangzott: annak örülnének a legjobban, ha mások is csatlakoznának még hozzájuk, akik kedvet éreznek a fazekassághoz, hiszen a kör nyitott, bárki részt vehet a csütörtöki műhelyfoglalkozásokon. Evvel kapcsolatban a 0724/032–975-ös telefonszámon lehet érdeklődni.
A tárlatnyitón fellépett a biharpüspöki Juhász Gyula Általános Iskola énekkara. A negyedikes, ötödikes és hatodikos diákok verses-zenés műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek, többek között elhangzott egy, a fazekasságról szóló népdal is.
A kiállításon láthatók szemet gyönyörködtető használati és dísztárgyak, korsók, bokályok, gyertyatartók, tányérok, megcsodálhatók Mierluţiu Emília kerámiából és textilből létrehozott képzőművészeti kreációi, Tóth Tibor alkotásai, a révi fazekasoknak a jellegzetes fehér agyagból készült hagyományos munkái.

Forrás: http://www.biharmegye.ro/node/3974

 
Aktív tagok

 
A tagság alkotásai

 
Tárlatok

 
Alkotótáborok

 
Irodalmi estek

 
Rendezvények

 
KÉPTÁR

 
Házimuzsikusaink

 
Kisfilmek

 
Visszatekintés

 
Menü
 
Számláló
Indulás: 2012-12-15
 

Ha fújnak az õszi szelek - forogjanak a papírforgók!!! Négy szép színes forgó érkezett a Mesetárba! Kukkantsatok be!    *****    Légy a magad asztrológusa! INGYENES az asztrológia OKTATÁS az ASZTRO-suliban.    *****    Születési horoszkóp,+3 év elõrejelzés,+ biotérkép = 2000 Ft.utána ingyenes Tanácsadás, telefonon skype -on,messengeren!    *****    Butterfly-Wings - Egy18 éves lány blogja; érdekes cikkekkel, videókkal, véleményekkel várja a látogatókat. ^-^    *****    Tokio Hotel FANFICTION | Tokio Hotel véleményblog | Tokio Hotel FANFICTION fordítások | Tokio Hotel Fanfiction | TH blog    *****    A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    &#9835; Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! &#9835; ZL Hungary &#9835; ZL Magyarország &#9835;    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG