NAGYVÁRADI TIBOR ERNŐ KÉPZŐMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ÉS GALÉRIA
NAGYVÁRADI TIBOR ERNŐ KÉPZŐMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ÉS GALÉRIA
Pontos idő
 
Naptár/Ajánló
2017. Szeptember
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Névadónk, Tibor Ernő festményei

 
Elérhetőség

 
Rólunk írták

 
Sajtóvisszhang

 
Blogok, Honlapok

 
Hasznos linkek

 
Vendégkönyv

 
Háttérzene
 
G-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Bemutatkozó
 
Tárlatok sajtóvisszhangja
Tárlatok sajtóvisszhangja : Elegáns, melegséget sugárzó alkotások

Elegáns, melegséget sugárzó alkotások

  2015.12.11. 11:51

Elegáns, melegséget sugárzó alkotások

 

Retro címmel hatvan éves születésnapja alkalmából kiállítás nyílt Trifán László munkáiból, a nagyváradi Tibor Ernő galériában. Templommá lett a pince, akárcsak egykor az istálló, hangzott el.

Kinda Péter nagybőgőn adta elő Arto Jarvela Siltotanssi című művét, majd Gavrucza Tibor nyugalmazott lelkész, festőművész szólt az egybegyűltekhez. Ahogyan egykor „templommá lett az istálló”, úgy templommá lett ez a pince is a kiállított alkotások révén, melyek „valami szent remegést közvetítenek”, mondta, majd felköszöntötte Trifán Lászlót 60 éves születésnapja alkalmából, sok erőt és energiát kívánt neki, ezt követően pedig románul is szólt a megjelentekhez.


„Trifán-jelenség”

Holló Barna egyetemi tanár, képzőművész a „Trifán-jeneségről” tett említést – a zenész képzőművész munkái mindig kitűnnek a többi közül, valami meghittség sugárzik belőlük, a képszerkesztés egy belső mitológiája, mondta. A tárlaton nyomon követhető, hogyan változott Trifán László művészi látásmódja, tette hozzá, majd arról szólt, hogy ezek a munkák nem a konkrétumok felé irányítják a közönséget, szimbolisztikájukat nem lenne ajánlott behatárolni. A képzőművész arról is említést tett, hogy Nagyváradon sajnos a művészet háttérbe szorul, nem elég pezsgő az élet.
S. Németh Katalin szavalata következett – Mihai Eminescu A csillaghoz című verse hangzott el, román nyelven, majd Ovidiu Sălăgean képzőművész, egyetemi tanár mondta el: nehéz barátja alkotásait elemeznie, de annyit el tud mondani, hogy inkább festményeknek látja ezeket, mintsem grafikai alkotásoknak, mindenképp egy egyedi technikáról van szó, képei rafinált eleganciát, nyugalmat és egyensúlyt sugallnak, s még a hideg színek is melegséget sugároznak. Gyakorta használt archetipális formák jelennek meg, képein megtalálható az ablak, az ablakon túli tér motívuma is, egyféle párbeszédként a művész és az Univerzum között.

Dalos interjú

S. Németh Katalin József Attila A Dunánál című versének egy részletét szavalta el, majd Kinda Péter adta elő Roberto Farias brazil szerzőnek a Sin Misura című alkotását, ugyancsak nagybőgőn.
Végül Trifán László szólt az egybegyűltekhez – említést tett a „kalap-szimbólumról”, s arról, hogy a Trifán három az egyben című tervezett sorozaton belül egy dalos interjú is el fog majd hangzani. Megköszönte a vendégeknek, hogy eljöttek, s a galéria hagyományához híven falatozásra invitálta a jelenlévőket. Mint megtudtuk, a tárlat két héten keresztül tekinthető meg.

Neumann Andrea

A ERDON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Címkék: nagyváradtegtibor ernő galériatrifán lászló

 

 

 
Aktív tagok

 
A tagság alkotásai

 
Tárlatok

 
Alkotótáborok

 
Irodalmi estek

 
Rendezvények

 
KÉPTÁR

 
Házimuzsikusaink

 
Kisfilmek

 
Visszatekintés

 
Menü
 
Számláló
Indulás: 2012-12-15
 

Ha fújnak az õszi szelek - forogjanak a papírforgók!!! Négy szép színes forgó érkezett a Mesetárba! Kukkantsatok be!    *****    Légy a magad asztrológusa! INGYENES az asztrológia OKTATÁS az ASZTRO-suliban.    *****    Születési horoszkóp,+3 év elõrejelzés,+ biotérkép = 2000 Ft.utána ingyenes Tanácsadás, telefonon skype -on,messengeren!    *****    Butterfly-Wings - Egy18 éves lány blogja; érdekes cikkekkel, videókkal, véleményekkel várja a látogatókat. ^-^    *****    Tokio Hotel FANFICTION | Tokio Hotel véleményblog | Tokio Hotel FANFICTION fordítások | Tokio Hotel Fanfiction | TH blog    *****    A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    &#9835; Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! &#9835; ZL Hungary &#9835; ZL Magyarország &#9835;    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG