NAGYVÁRADI TIBOR ERNŐ KÉPZŐMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ÉS GALÉRIA
NAGYVÁRADI TIBOR ERNŐ KÉPZŐMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ÉS GALÉRIA
Pontos idő
 
Naptár/Ajánló
2017. Szeptember
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Névadónk, Tibor Ernő festményei

 
Elérhetőség

 
Rólunk írták

 
Sajtóvisszhang

 
Blogok, Honlapok

 
Hasznos linkek

 
Vendégkönyv

 
Háttérzene
 
G-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Bemutatkozó
 
Tárlatok sajtóvisszhangja
Tárlatok sajtóvisszhangja : Friss, tetszetős alkotások tárlata a TEG-ben

Friss, tetszetős alkotások tárlata a TEG-ben

  2015.06.01. 20:17

Mierluţiu Emilia és Barbici Éva munkáiból nyílt kiállítás péntek délután, a Tibor Ernő galériában. Festmények, kerámiák, szőttesek, illetve utóbbi kettő kombinációi tekinthetők meg.

Friss, tetszetős alkotások tárlata a TEG-ben

 


Az ünnepség alkalmából megtelt a nagyváradi galéria. Popon Krisztina képzőművész nyitotta meg a tárlatot: mint mondta, bár mindkét alkotó részt vett már korábban is kiállításokon, az egyéni tárlat mindkettőjük számára újdonság. Mierluţiu Emilia meglepően friss és tetszetős munkákkal készült, s valójában egy új műfajt hozott létre: a szőtteseket kerámiával kombinálta. Barbici Éva pedig klasszikus olajfestményeket mutat be, valamint modernebb, akrilfestékkel készült alkotásokat. Ő környezetéből merít ihletet, kiragadva az egyes részleteket.

Elrugaszkodva

S. Németh Katalin szavalata következett: Szilágyi Domokos Hegyek, fák, füvek című verse hangzott el, majd Mierluţiu Emilia szólt románul az egybegyűltekhez. Mint mondta, a mitológiában gyakran előforduló motívum, hogy az agyagot könnyekkel, nehézségek árán lehet formálhatóvá tenni, ő maga is így van vele, mindannyiszor meg kell küzdenie az agyaggal. Mindazonáltal művésztársaival együtt ő is azt vallja: alkotva megváltoztathatjuk a hétköznapokat. Ezúttal új megoldásokkal, lehetőségekkel próbálkozott, s kísérletei közepette fontosnak találta, hogy az így létrejövő tárgyak segítsenek egyedivé varázsolni közvetlen környezetünket.  Az agyag többdimenzióssá változtatja a textíliákat, az alkotások ily formán „elrugaszkodnak a faltól”. „Remélem, ezt önök is érezni fogják” – mondta végül.
Ezt követően Mihai Eminescu La steaua című versét szavalta el románul S. Németh Katalin, majd Mierluţiu Emilia magyarul is megismételte szavait. Barbici Éva megköszönte, hogy a galéria tagjai befogadták, mint mondta, viszonylag  friss alkotóként nagyon jól érzi magát ebben a környezetben. „Ha erőd kevés, félúton kidőlsz, de ne feküdj le az út elején” – idézett Konfuciusz tanításaiból, majd arra biztatta a jelenlévőket, hogy soha ne adják fel.

Hippi-dalok

Trifán László, gitárral, szájharmonikával, olykor énekelve adott elő két, a hippi-korszakból származó számot, melyek egyikét Mátza Gyula költötte a hetvenes években. A közönség ritmusra tapsolt, majd borozgatás-falatozás következet és mindenki megtekinthette közelebbről is az alkotásokat.

Neumann Andrea

A ERDON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Címkék: nagyváradtegtibor ernő galéria


 

 

 
Aktív tagok

 
A tagság alkotásai

 
Tárlatok

 
Alkotótáborok

 
Irodalmi estek

 
Rendezvények

 
KÉPTÁR

 
Házimuzsikusaink

 
Kisfilmek

 
Visszatekintés

 
Menü
 
Számláló
Indulás: 2012-12-15
 

Ha fújnak az õszi szelek - forogjanak a papírforgók!!! Négy szép színes forgó érkezett a Mesetárba! Kukkantsatok be!    *****    Légy a magad asztrológusa! INGYENES az asztrológia OKTATÁS az ASZTRO-suliban.    *****    Születési horoszkóp,+3 év elõrejelzés,+ biotérkép = 2000 Ft.utána ingyenes Tanácsadás, telefonon skype -on,messengeren!    *****    Butterfly-Wings - Egy18 éves lány blogja; érdekes cikkekkel, videókkal, véleményekkel várja a látogatókat. ^-^    *****    Tokio Hotel FANFICTION | Tokio Hotel véleményblog | Tokio Hotel FANFICTION fordítások | Tokio Hotel Fanfiction | TH blog    *****    A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    &#9835; Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! &#9835; ZL Hungary &#9835; ZL Magyarország &#9835;    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG