NAGYVÁRADI TIBOR ERNŐ KÉPZŐMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ÉS GALÉRIA
NAGYVÁRADI TIBOR ERNŐ KÉPZŐMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ÉS GALÉRIA
Pontos idő
 
Naptár/Ajánló
2017. Szeptember
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Névadónk, Tibor Ernő festményei

 
Elérhetőség

 
Rólunk írták

 
Sajtóvisszhang

 
Blogok, Honlapok

 
Hasznos linkek

 
Vendégkönyv

 
Háttérzene
 
G-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Bemutatkozó
 
Alkotótáborok sajtóvisszhangja
Alkotótáborok sajtóvisszhangja : Örömfestészet: újra találkozott Kismarja és Nagyvárad

Örömfestészet: újra találkozott Kismarja és Nagyvárad

  2015.08.19. 07:17

Ebben az esztendőben harmadik alkalommal rendezték meg Kismarján az alkotótábort.


A tábor címét Kiss Mária tanárnő adta nagyon találóan. A kapcsolat a kismarjaiak és a nagyváradiak között Kupás Vincze, a tornácos vendégház megálmodója jóvoltából a közös alkotótábort támogató pályázatokkal kezdődött. A kismarjaiak ekkor léptek kapcsolatba a nagyváradi Tibor Ernő Galériatagjaival. A pályázat lejárt, de nem a résztvevőket összekötő szeretet, amely határtalanná vált. Ezt bizonyította a mostani, immár a harmadik alkotótábor, amikor a forró nyárban oázisként várta a művészeket a „Tornácos Vendégház” és az alkotótábor tagjait kényeztető szeretet, amely abban is megnyilvánult, hogy bár a Kismarja Közösségéért Egyesület által benyújtott pályázat nem nyert, de ez egyáltalán nem érződött az ellátásban, sőt megsokszorozódott az önkéntesek buzgó szeretete által.

Újra találkoztak

Valamikor Kismarja Nagyváradhoz tartozott, oda jártak piacra, vagy színházba és oda vitt a vasút is. A trianoni döntést követően ez a kapcsolat megszűnt. Most újra találkozott Kismarja és Nagyvárad. Már várta a művészeket a Kismarja Közösségéért Egyesület vezetői és tagjai (Petőné Tilda, Petre Tiborné Edit, Zombori Andrásné Piroska), Farkas István Attilapolgármester, valamint az újonnan érkezett lelkipásztor,Vida Máté tiszteletes úr. Az ünnepi alkalommalSárkány Viola tanárnő, a Bocskai Társaság elnöke szólt az első világháború eseményeiről, majd a templom elé vonulva megkoszorúztuk az I. világháborús emlékművet. Az alkotótábor résztvevői az itt készült munkákkal köszönték meg a túláradó szeretetet egy kiállítás keretében.

A kapcsolat folytatása Nagyváradon lesz, ahol a most Kismarjában látható anyagot a Tibor Ernő Galériában állítják ki és várják nagy szeretettel kismarjai barátaikat.

HBN–Gavrucza Tibor


A tábor résztvevői

Kismarjaiak vagy innen elszármazottak: Ferenczi Tünde, Gál Judit, Kiss Gyöngyi Zsuzsánna, Nagy Eszter, Zombori Mária, Vajna Tímea, Pintér János, Árva Tamás, Szabó István.

Tibor Ernő Galéria tagjai: Barbici Éva, Bányai Szabados Katalin, Csató Töhötöm, Egei György, Gavrucza Tibor, Mierluţiu Emilia, Trifán László, Staharóczky Júlia.


A HAON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Címkék: alkotótáborKismarjaművészetnagyvárad

 

 
Aktív tagok

 
A tagság alkotásai

 
Tárlatok

 
Alkotótáborok

 
Irodalmi estek

 
Rendezvények

 
KÉPTÁR

 
Házimuzsikusaink

 
Kisfilmek

 
Visszatekintés

 
Menü
 
Számláló
Indulás: 2012-12-15
 

Ha fújnak az õszi szelek - forogjanak a papírforgók!!! Négy szép színes forgó érkezett a Mesetárba! Kukkantsatok be!    *****    Légy a magad asztrológusa! INGYENES az asztrológia OKTATÁS az ASZTRO-suliban.    *****    Születési horoszkóp,+3 év elõrejelzés,+ biotérkép = 2000 Ft.utána ingyenes Tanácsadás, telefonon skype -on,messengeren!    *****    Butterfly-Wings - Egy18 éves lány blogja; érdekes cikkekkel, videókkal, véleményekkel várja a látogatókat. ^-^    *****    Tokio Hotel FANFICTION | Tokio Hotel véleményblog | Tokio Hotel FANFICTION fordítások | Tokio Hotel Fanfiction | TH blog    *****    A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    &#9835; Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! &#9835; ZL Hungary &#9835; ZL Magyarország &#9835;    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG